Historia

1881

Helsinkiläinen Carl Edvard Lindgren perustaa yrityksen C.E. Lindgren, ja aloittaa harjojen ja siveltimien valmistuksen ja myynnin. Alussa Carl Edvard työskentelee yhden apulaisen avustamana vuokratussa työhuoneessa. Muutaman vuoden sisällä yritys kuitenkin työllistää parisenkymmentä henkilöä, ja toimii omassa kiinteistössä Punavuorenkadulla Helsingissä. Carl Edvard Lindgren on ensimmäinen teollisten harjojen ja siveltimien valmistaja Suomessa.

1920-luku

Carl Edvard Lindgren johtaa yritystä lujalla kädellä aina kuolemaansa saakka vuonna 1928. Koko hänen toimintansa heijastaa vastuuntuntoa, määrätietoisuutta ja tarmoa. Carl Edvardin kuoleman jälkeen yritys siirtyy avoimen yhtiön muotoon, jossa osakkaina ovat kaikki perustajan jälkeläiset. Yrityksen johdossa toimii 18 vuoden ajan Carl Edvardin vävy, Gösta Rosenberg, jonka johdon alla yritys jatkaa kehittymistä. 

 

1930-luku

C.E. Lindgrenin tunnettu maalaustyövälinetuotemerkki CEL otetaan käyttöön.

 

1950-luku

Osakeyhtiö C.E. Lindgren Ab perustetaan ja osakkeet jaetaan neljän omistajaperheen kesken. Vuonna 1959 yhtiön tehdastilat Punavuorenkadulla käyvät ahtaiksi, joka johtaa tehtaan siirtymiseen Porvoon Jokikadulle. 

 

1960-luku

Vuonna 1960 C.E. Lindgrenin johtoon siirtyy perheen ulkopuolinen henkilö, Axel Bergström, joka nykyaikaistaa ja tehostaa yrityksen toimintaa suurella tarmolla ja menestyksellä.

 

1970-luku

C.E. Lindgren ostaa Sivellinteollisuus Oy:n, mikä keskittää tuotantoa entistä enemmän laadultaan hyvätasoiseen sivellintuotantoon. Tuotantoa myös automatisoidaan ja koneellistetaan alan kehityksen mukaisesti. Vuonna 1976 yritys siirtyy Tarmolan Teollisuusalueelle Porvoossa.

 

1980-luku

Vuosikymmenen vaihteessa yrityksen osakkaat haluavat luopua omistuksestaan ja yhtiön silloinen, pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja, Stig Brunow päättää hankkia näin myyntiin tulleet osakkeet omistukseensa.

1980-luvun lopulla C.E. Lindgren luopuu talousharjojen valmistuksesta, ja keskittyy tuotannossa maalaustyövälineisiin ja teknisiin harjoihin.

 

1990-luku

C.E. Lindgren ostaa Längelmäellä sijaitsevan Kirkkala Oy:n liiketoiminnan. Yritys valmistaa muovikuituja, joista se tekee edelleen kadunlakaisukoneiden harjoja ja hyppyrimäkien muovimattoja. C.E. Lindgren on sittemmin keskittänyt tuotannon hyppyrimäkien muovimattoihin. Niiden rinnalla on 1990-luvulla kehitetty myös muovipulkkamäkiä.

1990-luvulla C.E Lindgren myös solmii alihankintasopimuksen ruotsalaisen Anza-yhtiön kanssa siveltimien valmistuksesta.

 

2000-luku

Vuonna 2007 C. E. Lindgren päättää sulkea Längelmäen tehtaan, ja siirtää kaiken tuotannon Porvooseen.

 

2010-luku

Vuonna 2017 Lindgren ostaa E. Vuorion liiketoiminnan. Yritys toimii nyt kolmella liiketoiminta-alueella: työvälineet, erikoisharjat ja muovimäkituotteet. Vankka kokemus, osaava henkilöstö, pitkän tuotekehityksen tuloksena syntyneet laadukkaat tuotteet ja erikoistuminen ovat tehneet C.E. Lindgrenistä menestyvän ja kansainvälisesti merkittävän yrityksen. Kotimaassa C.E. Lindgren on markkinajohtaja niin työväline- kuin erikoisharjamarkkinoilla. Hyppyrimäkien muovittajana Lindgren on jo useamman vuoden ajan ollut markkinajohtaja maailmassa.

C.E. Lindgrenin toimitusjohtajana toimii Alexander Brunow ja yritys jatkaa toimintaansa perheyrityksenä, Brunowien kolmannen sukupolven voimin.