Oy C.E. Lindgren AB

År 1881 grundade Oy C.E. Lindgren AB är ett familjeföretag med långa traditioner. Vi har vårt säte i den historiska staden Borgå, och till våra verksamhetsområden hör verktyg, specialborstar och plastbeläggningsprodukter. Vi på Lindgren fokuserar framför allt på att alltid kunna erbjuda kunden hög kvalitet, personlig kundservice och snabba leveranstider. Vi är ett innovativt företag som utvecklas konstant, och samtidigt är vi en pålitlig partner för långvarigt samarbete.

Till våra egna verktygsvarumärken hör CEL, som är känt för sina penslar och andra måleriverktyg, och E. Vuorio som tillverkar och distribuerar byggnadsverktyg. Vi representerar även måleriverktygsproducenten Anza på den finska marknaden. Våra produkter går att hitta i så gott som alla järnhandlar runt om i Finland.

Våra EVERSLIDE-plastbacksprodukter är i användning i alla största backcentrum i världen. Detta inkluderar även flera backar som blivit bekanta från OS och VM- tävlingar. Vi producerar även pulkabackar, som installerats i olika former av vatten-, nöjes-, och äventyrsparker runt om i världen. EVERSLIDE-produktens främsta egenskap är att man uppnår samma känsla av glid och fart som på snö.

Våra specialborstar är skräddarsydda borstlösningar, som vi designar och producerar enligt kundens önskemål och behov på vår egen fabrik i Borgå. Vi producerar bland annat oljebekämpningsborstar, och växelborstar för järnvägar.